Coronacrisis leidt tot carrièretwijfels?
11 maart 2021 

Coronacrisis leidt tot carrièretwijfels?

Coronacrisis leidt tot carrièretwijfels?

 

Gisteren werd een artikel geplaatst op nu.nl waarbij werd aangegeven dat op basis van een internationaal onderzoek wel een derde van de gevraagden overwogen om een carrière-switch te maken.

Velen van hen gingen sterk twijfelen aan hun baan. Vragen zoals “wanneer moet je op zoek naar iets nieuws” en ook “wanneer kun je toch maar beter blijven zitten waar je zit?

 

Ontslag op komst?

Vooral als je in een sector zit waar veel mensen zijn ontslagen of de toekomst niet zo rooskleurig eruit ziet ga je wellicht voor de veilige weg kiezen en blijf je zitten waar je zit of zolang je daar nog kunt blijven. Maar is dat wel zo slim? Werk doen dat je eigenlijk diep van binnen niet zo leuk vindt is namelijk erg slopend.

Naast loopbaanbegeleiding en loopbaancoaching begeleid ik ook mensen met een burn-out. Een van de redenen dat mensen tegen een burn-out aanlopen is dat ze vastlopen in hun werk. Ze liepen er te lang mee rond en op een gegeven moment trokken ze het niet meer. Teveel stress en te weinig momenten om weer tot rust te komen. Zeker met de lockdown situatie hier in Nederland zijn er vele uitlaatkleppen zoals hobbies, winkelen, sporten en uitgaan weggevallen.

 

Beter balans werk-privé en minder stress

Het onderzoek toonde aan dat mensen zochten naar een baan met een structureel betere werk-privé balans, minder stress op een werkdag of minder overwerk. Het vele thuiszitten maakt dat het ene ongezien overloopt naar het andere waardoor we minder goed de werkdag kunnen afsluiten. Een punt achter het werk kunnen zetten en dat van ons af te zetten. Letterlijk de deur achter ons dichtdoen.

Het lijkt alsof alles om het werk draait en we leven om te werken. Het constant bereikbaar zijn helpt natuurlijk ook niet.

Het vele thuiszitten zorgt er voor dat je kritisch gaat kijken naar je eigen situatie. Naar je werk en privé omstandigheden.

 

Hoe staat het er voor? Had je hiervoor gekozen? Is dit het nou?

 

Maar wat nu? Hoe ga je met deze situatie constructief om? Hoe kun je juist nu een goede keuze maken en je niet te laten leiden door de huidige spanningen? Angst of onzekerheid zijn vaak wat dat betreft slechte raadgevers.

 

Loopbaanbegeleiding

Het beste is om met iemand in gesprek te gaan die objectief met je mee kan kijken. Je een ander perspectief te geven zodat je weer helder voor ogen krijgt waar je het voor doet. Vanuit Te Velde Coaching helpen wij mensen niet alleen op dat vlak maar ook weer zicht te krijgen op waar ze goed in zijn. Waar ze voldoening uit halen zodat als het even tegenzit ze daar verbinding mee kunnen maken.

Wil je meer weten en je situatie voorleggen? Neem vandaag nog contact met ons op. Langer hiermee rondlopen hoeft niet. Kies voor duidelijkheid.

 

Bronnen:

“https://www.kaspersky.com/blog/own-your-future/37609/”

“https://www.nu.nl/werk/6120764/coronacrisis-leidt-tot-carrieretwijfels-meer-tijd-voor-bezinning.html”

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down