arrow_drop_up arrow_drop_down
27 november 2019 

Hoe voorkom je een burn-out?

Een burn-out heeft verstrekkende gevolgen op meerdere gebieden. Zo kan een burn-out alle facetten van je persoonlijke leven negatief beïnvloeden. Maar ook de gevolgen voor de werkgever en maatschappij zijn groot. De kosten van het werkverzuim van werknemers met stress- en burn-outklachten zijn hoog. Zo is uit onderzoek van TNO gebleken dat dit in 2017 een kostenpost was van 2.8 miljard euro. De verwachting is dat dit bedrag de komende jaren alleen maar hoger uitvalt. Een burn-out voorkomen is altijd beter dan genezen. Dit zijn belangrijke dingen om daarbij in de gaten te houden. 

 

Minder kans op een burn-out door meer autonomie in je werk

Een burn-out is een ingrijpende gebeurtenis en kan eigenlijk iedereen overkomen. Maar liefst een kwart van het verzuim in Nederland ontstaat door stress- en burn-outklachten. Voor veel mensen geldt dat ze dit niet hebben zien aankomen. Gelukkig sta je niet machteloos tegenover een burn-out, als je weet waar je op moet letten. Zo daalt de kans dat jij met een burn-out te maken krijgt aanzienlijk als je een autonome manier van werken ontwikkelt. Wanneer je zelf de regie in handen neemt blijf je dicht bij jezelf. Je zult merken dat je minder last van stress hebt als je vaker ‘nee’ durft te zeggen. 

 

Betekenisvol werk zorgt voor geluk

Een hoge werkdruk speelt ook mee bij burn-outklachten. Hoe fijn zou het zijn als je daar verandering in aan zou kunnen brengen? Vaak helpt het ook om met andere ogen naar je werkzaamheden te kijken. Werkdruk op zich hoeft namelijk geen probleem te zijn als daar voldoende tegenover staat. Zoals tijd voor ontspanning en een goede werksfeer. Wat daarbij misschien wel de grootste rol speelt? De mate waarin je werk kunt doen dat voor jou echt betekenis heeft. Een succesvolle loopbaan ligt binnen handbereik als je doet wat je belangrijk vindt. Klinkt logisch, toch?

 

Krijg je voldoende waardering?

Je kunt zelf veel doen om het risico op een burn-out te verkleinen. Toch ligt er ook een belangrijke verantwoordelijkheid bij leidinggevenden. Er wordt veel van je gevraagd op de werkplek. Altijd bereikbaar moeten zijn en al deze prikkels verwerken eist zijn tol. Een burn-out kan zowel fysieke als mentale problemen geven. Het gedrag van je leidinggevende kan daarbij een groot verschil maken. Waardering werkt stimulerend en zorgt ervoor dat je je optimaal kunt ontwikkelen. Geeft jouw baas je regelmatig een compliment of schouderklopje? Dan heb jij aanzienlijk minder kans om een burn-out te krijgen. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen