Loopbaanbegeleiding 45 plus

LOOPBAANADVIES

Wat voor jou?

Loopbaanadvies

Loopbaanadvies is er voor iedereen. Van afgestudeerde starter tot iemand die al 25 jaar bij hetzelfde bedrijf werkt. Uit onderzoek blijkt dat ruim de helft van alle Nederlanders hun eigen baan niet meer leuk vindt en dat zelfs een kwart hiervan “ziek wordt”.  
te-velde-coaching-collegas-overleg-aan-tafel
Loopbaanadvies en coaching staat in het teken van (her)ontdekken van een passende en gewenste loopbaanrichting en kan op verschillende momenten voorkomen in een carrière: bijvoorbeeld het maken van een beroepskeuze, een volgende carrièrestap maar ook bijvoorbeeld ontslag of burn-out. Samen met mij ga je op onderzoek uit naar je interesses, kwaliteiten en drijfveren. Zodra deze in kaart zijn gebracht, ontwikkelen wij samen een actieplan hoe jouw eigenschappen het beste tot hun recht komen op de arbeidsmarkt. 

Hoe ziet een loopbaanadviestraject eruit?

  • Stap 1 - Het intakegesprek 

het traject begint met een intakegesprek. Tijdens dit traject worden de huidige situatie en de gewenste acties besproken. Op basis van dit gesprek geef ik een inschatting van het benodigd aantal gesprekken. Dit varieert vaak tussen de 6 en 8 gesprekken.

  • Stap 2 - Gesprekken en huiswerkopdrachten

Niet alleen de gesprekken spelen een grote rol binnen het loopbaanadviestraject. Ook huiswerkopdrachten met persoonlijkheidsvragenlijsten en competentie-en interessetesten zijn onderdeel van het traject. Dit zijn opdrachten en testen die je thuis achter de pc kunt maken.

  • Stap 3 - Inzicht krijgen

Naar aanleiding van de huiswerkopdrachten en de één-op-één gesprekken komt er inzicht in wat jij kan en welke functie goed bij je past.

  • Stap 4 - Persoonlijkheid en actie

Aan de hand van alle inzichten wordt er een persoonlijkheidsprofiel en actieplan opgesteld. Met het profiel en het plan kan jij de volgende concrete stap in je carrière zetten.

En last but not least help ik je met maken van een goed cv en goede sollicitatiebrief en maken we een  duidelijk profiel op sociale media.

5 Praktische tips naar je ideale baan

  • Tip 1 - Neem zelf de regie over je loopbaan. Laat een ander dat niet voor je doen.
  • Tip 2 - Maak je wensen concreet en breng focus aan. Hoe concreter, hoe beter.
  • Tip 3 - Spreek verwachtingen goed uit en stem deze af met mij als coach.
  • Tip 4 - Onderzoek de arbeidsmarkt. Hoe ziet deze eruit in jouw werkgebied?
  • Tip 5 - Stop energie in dingen waar jij invloed op hebt.

Neem jij de regie over je loopbaan? Meld je hier aan voor een gratis kennismaking.

arrow_drop_up arrow_drop_down