arrow_drop_up arrow_drop_down
Outplacement - klaar voor een nieuwe baan

Outplacement

Klaar voor een nieuwe baan?!

OUTPLACEMENT:

Een outplacementtraject van Te Velde Training & Coaching stel jezelf samen.  Zo bied ik je wat jij echt nodig hebt in jouw zoektocht naar nieuw werk.

Met outplacement word je professioneel begeleid naar een baan die bij je past. Allereerst bepaal je samen met mij hoe het outplacementtraject eruit ziet. Vervolgens wordt er een planning gemaakt zodat jij zo snel mogelijk een nieuwe passende baan gaat vinden. Samen met mij vergroot je je zelfkennis en werk je aan de techniek van netwerken, het vinden van vacatures en het opstellen van een goed cv. Daarnaast leer je hoe je profileert op social media. Tot slot stel je een actieplan op dat bestaat uit gesprekken bij potentiële nieuwe werkgevers. Daarnaast bied ik je een bestemmingsgarantie. Dit betekent dat je net zo lang begeleid wordt tot je daadwerkelijk aan de slag bent en een stap hebt gemaakt. 

Hoe ziet een outplacementtraject eruit?

  • Stap 1 - Ontslagverwerking.

De meeste kandidaten komen eerst bij van de schrik voordat ze weer naar de toekomst (kunnen) kijken. Tijdens deze fase staat de acceptatie van het ontslag centraal.

  • Stap 2 - Zelfanalyse

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? De antwoorden op deze vragen vormen de basis van jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Je gaat aan de slag met jezelf. Ook huiswerkopdrachten met persoonlijkheidsvragenlijsten en competentie-en interessetesten zijn onderdeel van ze stap. Dit zijn opdrachten en testen die je thuis achter de pc kunt maken.

  • Stap 3 - Arbeidsmarktoriëntatie

Hoe ziet de arbeidsmarkt er uit, welke vacatures zijn er en welke vacatures spreken mij aan? Voor veel kandidaten is het een tijd geleden dat ze op zoek waren naar nieuw werk. Intussen is de arbeidsmarkt veranderd. Tijdens deze stap ga je aan de slag met een nieuw cv, een onderscheidende motivatiebrief, sollicitatietraining, een elevator pitch en de inzet van social media. 

  • Stap 4 - Solliciteren

Het is tijd om aan de slag te gaan! Dat betekent dat je je gaat inschrijven op vacaturesites en bij werving-en selectiebureaus. Daarnaast bezoek je banenbeurzen en ga ik mijn netwerk inzetten en voor je jobhunten.

  • Stap 5 - Nazorg

Na afloop van het traject heb je vaak een nieuwe baan gevonden of ben je er druk mee bezig. In deze fase heb je regelmatig met mij contract om te vertellen hoe het gaat. Ook kun je bij mij terecht voor meer informatie over proeftijd en arbeidsvoorwaarden.

5 Praktische tips naar je ideale baan

  • Tip 1 - Neem zelf de regie over je loopbaan. Laat een ander dat niet voor je doen.
  • Tip 2 - Maak je wensen concreet en breng focus aan. Hoe concreter, hoe beter.
  • Tip 3 - Spreek verwachtingen goed uit en stem deze af met mij als coach.
  • Tip 4 - Onderzoek de arbeidsmarkt. Hoe ziet deze eruit in jouw werkgebied?
  • Tip 5 - Stop energie in dingen waar jij invloed op hebt.

Neem vrijblijvend contact op

We use cookies