Outplacement - klaar voor een nieuwe baan

Outplacement


Je hebt te horen gekregen dat er op je werk geen plek meer is?

Je moet op zoek naar nieuw werk?

En zoekt iemand om je te begeleiden van werk naar werk?

Re-integratie Tweede Spoor

Wat is outplacement?

Outplacement bestaat uit begeleiding die bij ontslag aangeboden wordt. Het doel is het vinden van een nieuwe baan. Meestal wordt er voor een outplacementtraject een loopbaancoach ingehuurd.


De redenen voor outplacement kunnen heel verschillend zijn. Mogelijk moet je werkgever inkrimpen en daarom mensen ontslaan. Misschien verschil je van visie met je leidinggevende.


Maar het kan ook zo zijn dat je niet op je plek zit en daardoor onvoldoende presteert of niet gemotiveerd bent.
Loopbaancoaching contact Te Velde Coaching

Doel van het traject

Tijdens een outplacementtraject bepaal je samen met mij hoe het traject ingevuld gaat worden. We maken een planning zodat je zo snel mogelijk een nieuwe passende baan vindt.

Samen met mij vergroot je je zelfkennis en werk je aan het opbouwen en uitbreiden van je netwerk, het vinden van relevante vacatures en het opstellen van een goed cv. 

Ook leer ik je hoe je je kunt profileren op social media zoals LinkedIn. Aan het einde help ik je een actieplan opstellen dat bestaat uit ingeplande gesprekken bij potentiële nieuwe werkgevers. 

Ik bied je een plaatsingsgarantie. Dit betekent dat je net zo lang begeleid wordt tot je daadwerkelijk aan de slag bent. 

Stap 1: Verwerking

Vaak is de reden voor outplacement onprettig en moet je eerst even bij komen van de schrik. Het kost wat tijd voordat je weer vooruit kunt kijken. Tijdens de eerste fase staat daarom de acceptatie van het ontslag centraal.

Re-integratie Tweede Spoor

Stap 2: Zelfonderzoek

Jouw eigen wensen en je eigen kunnen staan centraal in de tweede stap. Wie ben ik? Wat wil ik? Waar ben ik goed in, waar wil ik naar toe en hoe kom ik daar? De antwoorden op deze vragen zijn heel belangrijk.


Je gaat aan de slag met jezelf en leert je eigen kwaliteiten kennen. Huiswerkopdrachten met persoonlijkheidsvragenlijsten en competentie- en interessetesten kunnen onderdeel uitmaken van deze stap. Deze kun je thuis achter de pc maken.
te-velde-coaching-man-laptop-cafe

Stap 3: Marktoriëntatie

Hoe lang is het geleden dat je voor het laatste gesolliciteerd hebt? Hoe langer geleden, hoe waarschijnlijker dat er van alles is veranderd. Hoe ziet de arbeidsmarkt er op dit moment uit? Welke vacatures zijn er? Welke vacatures spreken je aan?


Tijdens deze stap begeleid ik je bij het maken van een nieuw cv en een goede en onderscheidende motivatiebrief. Ik leer je hoe te solliciteren, hoe je social media het effectiefst inzet en hoe je een sterke ‘elevator pitch’ houdt. Je leert jezelf te promoten. 
Re-integratie 2e spoor - Te Velde Coaching

Stap 4: Solliciteren

Het voorbereidende werk is gedaan. Nu is het tijd om daadwerkelijk te gaan solliciteren. Dit moet je voornamelijk zelf doen, maar ik ondersteun je natuurlijk door mijn netwerk voor je in te zetten en door te 'jobhunten'. Jij schrijft je in parallel in op vacaturesites en bij werving- en selectiebureaus.
Solliciteren Outplacement

Stap 5: Nazorg

Het outplacementtraject zit er nog niet direct op zodra je nieuw werk hebt gevonden. We hebben nog regelmatig contact en je kan nog bij me nog terecht met zaken waar je tegenaan loopt, of met vragen over bijvoorbeeld je proeftijd en arbeidsvoorwaarden.
outplacementtraject
Trap rode schoenen

Zet de stap naar je toekomstNeem contact met me op zodat ik je vragen kan beantwoorden.


Aan een eerste kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden.lucifers-rechtsonder


Hoe nu verder?


Een outplacementtraject bij Te Velde Training & Coaching vul je zelf in.


Op deze manier kan ik je bieden wat je echt nodig hebt

in jouw zoektocht naar een nieuwe baan.


Wat kun je verwachten van Te Velde Coaching? 

Te Velde Coaching is specialist op het gebied van outplacementtrajecten en ondersteunt je graag bij het vinden van een nieuwe baan. 


  • Een kosteloos en vrijblijvend verkennend gesprek.
  • Een bewezen, doelgerichte aanpak die inspireert.
  • Handvatten om het heft weer in eigen hand te kunnen nemen.
  • Doortastende gesprekken die je uitdagen.
  • Sessies in een warme en respectvolle setting.


Ieder mens is uniek. Net zoals ieder outplacementtraject uniek is. Het is aan jou om je doelen voor de toekomst te bepalen. Maar ik help je graag bij het bereiken van die doelen. 

arrow_drop_up arrow_drop_down