Outplacement - klaar voor een nieuwe baan

Outplacement


Als werkgever besluit je dat er geen plek meer is voor de werknemer?

En je wil hulp aan de werknemer bieden om een andere baan te vinden?

En zoekt iemand om jouw werknemer te begeleiden van werk naar werk?

Re-integratie Tweede Spoor

Wat is outplacement?

Outplacement bestaat uit begeleiding die bij ontslag aangeboden wordt. Het doel is het vinden van een nieuwe baan voor de werknemer om hem of haar te begeleiden van werk naar werk. Voor een outplacementtraject wordt vaak een outplacementbureau ingehuurd.  Een outplacement coach of loopbaancoach helpt de werknemer met het vinden van een nieuwe baan.


De redenen voor outplacement kunnen heel verschillend zijn. Mogelijk ga je als werkgever inkrimpen en daarom mensen ontslaan. Of is er een verschil van inzicht tussen werkgever en werknemer.


Maar het kan ook zo zijn dat de werknemer niet op zijn of haar plek zit en daardoor onvoldoende presteert of niet gemotiveerd is. 
Loopbaancoaching contact Te Velde Coaching

Doel van het traject

Voor de keuze van een outplacementtraject bepaalt de werkgever in overleg met de werknemer welk outplacementbureau het traject gaat invullen. Bij Te Velde Training & Coaching maken we in samenspraak met werkgever en werknemer een planning zodat de werknemer zo snel mogelijk een nieuwe passende baan vindt.

Het traject start met het vergaren van zelfkennis van jouw werknemer en het opbouwen en uitbreiden van het netwerk, het vinden van relevante vacatures en het opstellen van een goed cv. 

Ook het profileren op social media zoals LinkedIn met als resultaat het opstellen van een actieplan dat bestaat uit ingeplande gesprekken bij potentiële nieuwe werkgevers is een belangrijk onderdeel van het outplacement traject. 

Ik bied de werknemer een plaatsingsgarantie. Dit betekent dat de werknemer net zo lang wordt begeleid totdat hij of zij daadwerkelijk aan de slag is. 

Stap 1: Verwerking

Vaak is de reden voor outplacement onprettig en moet de werknemer eerst even bijkomen van de schrik. Tijdens de eerste fase staat daarom de acceptatie van het ontslag centraal.

Re-integratie Tweede Spoor

Stap 2: Zelfonderzoek

De eigen wensen en het eigen kunnen staan centraal in de tweede stap. Wie ben ik? Wat wil ik? Waar ben ik goed in, waar wil ik naar toe en hoe kom ik daar? De antwoorden op deze vragen zijn heel belangrijk.


De werknemer gaat aan de slag met zichzelf en leert zijn of haar eigen kwaliteiten kennen. Huiswerkopdrachten met persoonlijkheidsvragenlijsten en competentie- en interessetesten kunnen onderdeel uitmaken van deze stap.
te-velde-coaching-man-laptop-cafe

Stap 3: Marktoriëntatie

Hoe lang is het geleden dat de werknemer voor het laatst heeft gesolliciteerd? Hoe ziet de arbeidsmarkt er op dit moment uit? Welke vacatures zijn interessant? En wat voor type werkgever past het beste bij hem of haar?


Tijdens deze stap begeleid ik de werknemer bij het maken van een nieuw cv en een goede en onderscheidende motivatiebrief en pitch, hoe te solliciteren en hoe social media effectief wordt ingezet als ook het maken van een sterke ‘elevator pitch’. De werknemer leert zichzelf te promoten. 
Re-integratie 2e spoor - Te Velde Coaching

Stap 4: Solliciteren

Het voorbereidende werk is gedaan. Nu is het tijd om daadwerkelijk te gaan solliciteren. Dit gaat de werknemer hoofdzakelijk zelf doen met ondersteuning van mijn netwerk en door te 'jobhunten'.
Solliciteren Outplacement

Stap 5: Nazorg

Het outplacementtraject zit er nog niet direct op zodra jouw werknemer nieuw werk heeft gevonden. We hebben nog regelmatig contact en de werknemer wordt ondersteund met vragen over bijvoorbeeld proeftijd en arbeidsvoorwaarden.
outplacementtraject
Trap rode schoenen

Zet de stap naar je toekomstNeem contact met me op zodat ik jouw vragen kan beantwoorden. 

Aan een eerste kennismakingsgesprek met de werknemer zijn geen kosten verbonden.lucifers-rechtsonder


Hoe nu verder?


Een outplacementtraject bij Te Velde Training & Coaching vult de werknemer zelf in.


Op deze manier kan ik bieden wat echt nodig is

in de zoektocht naar een nieuwe baan.


Wat kun je verwachten van Te Velde Coaching? 

Te Velde Coaching is specialist op het gebied van outplacementtrajecten en ondersteunt de werknemer graag bij het vinden van een nieuwe baan. 


  • Een kosteloos en vrijblijvend verkennend gesprek.
  • Een bewezen, doelgerichte aanpak die inspireert.
  • Handvatten om het heft weer in eigen hand te kunnen nemen.
  • Doortastende gesprekken die de werknemer uitdagen.
  • Sessies in een warme, landelijke en respectvolle setting.


Ieder mens is uniek. Net zoals ieder outplacementtraject uniek is. Het is aan de werknemer om de doelen voor de toekomst te bepalen. Te Velde Training & Coaching helpt als professioneel outplacement bureau graag bij het bereiken van die doelen. 

arrow_drop_up arrow_drop_down