Re-Integratie Tweede Spoor Werkgever

Re-Integratie Tweede Spoor

Werkgever

Wij helpen je werknemer zodat ze snel weer aan de slag kunnen

te-velde-coaching-man-achter-computer-en-tablet

Wat is de situatie?

 • Ben je een werkgever en je hebt een werknemer die al een tijdje ziek is? 
 • En het is onduidelijk hoelang dit nog gaat duren?
 • Daarnaast heeft het eerste ziektejaar nog geen oplossing gebracht?

Start dan voor je werknemer een re-integratie tweede spoor traject.

Het is voor je werknemer tijd voor een re-integratie tweede spoor traject! 


Ander werk bij een andere werkgever.
Dat is het doel van tweede spoor re-integratie.


Als werkgever ben je verplicht om samen met je werknemer

ervoor te zorgen dat hij of zij zo snel mogelijk weer aan de slag kan. 


re-integratie eerste spoor | tweede spoor

Eerste spoor of tweede spoor traject?

Zodra je werknemer weer begint te werken bij jou als huidige werkgever, dan heet dit “re-integratie eerste spoor”. 

Wanneer er geen passende mogelijkheden bij jou als werkgever gevonden kunnen worden en dit ook door de arbeidsdeskundige wordt vastgesteld dan schrijven de regels voor dat de werknemer zich gaat oriënteren op mogelijkheden buiten jou als werkgever.

In dit geval kan re-integratie in een nieuwe functie bij een nieuwe werkgever gestart worden. Dit heet “re-integratie tweede spoor”. 

Vaak kunnen ook beide sporen parellel lopen. Re-integratie tweede spoor wordt dan opgestart om naar mogelijkheden buiten de organisatie te kijken en tegelijkertijd loopt de opbouw in uren bij de huidige werkgever ook door. In dit geval wordt het 2e spoor parallel naast het eerste spoor in gang gezet.

Ook kan het zo zijn dat er helemaal geen opties zijn bij jou als huidige werkgever zodat er volledig kan worden gefocust op re-integratie bij een andere werkgever. Wel blijft de werkgever verplicht om wanneer zich iets passends voordoet ook hiervoor de mogelijkheid aan te bieden aan de werknemer. Die blijft immers indienst bij het bedrijf tot het 2e spoor is beëindigd.

Loopbaancoaching

Samengevat zijn er dus de volgende opties voor re-integratie 


 • Re-integratie in de oorspronkelijke functie bij de huidige werkgever
 • Re-integratie in een nieuwe functie bij de huidige werkgever
 • Re-integratie in een nieuwe functie bij een nieuwe werkgever


Te Velde Training & Coaching helpt werkgevers door hun werknemers een passend 

re-integratie tweede spoor traject aan te bieden.


Op een snelle en effectieve manier.

te-velde-coaching-auto-reparatie-500px

Doel van het re-integratie tweede traject

Een tweede spoor re-integratie kan voor de werknemer het begin zijn van een nieuw (werk-) leven. Zeker wanneer er geen zicht meer is op een werkhervatting bij jou als werkgever, dan is het een geweldige kans voor je werknemer. 


Een re-integratietraject is niet altijd even makkelijk voor de werknemer. In het proces van terugkeer naar werk moet de nodige aandacht besteed worden aan:


 • Energiebalans van de werknemer
 • Vergroten van het zelfvertrouwen van de werknemer. 

 

Het uiteindelijke doel is dat de werknemer uiteindelijk weer vitaal en met plezier aan het werk kan.  

Foto Christina Wocintechchat

Verplichting als werkgever

Als werkgever ben je daarnaast te allen tijde verantwoordelijk voor een goed verloop van het tweede spoor traject. Indien het tweede spoor traject niet goed verloopt dan kunnen er sancties vanuit het UWV komen.


In het ergste geval wanneer de Wet Poortwachter niet goed is doorlopen kan de werkgever een sanctie worden opgelegd door het UWV waardoor de werknemer langer in dienst blijft bij jou als werkgever.  Een derde ziektejaar is daarmee een feit en daarom is het belangrijk dat een 2e spoor goed wordt doorlopen.


In het verleden hebben wij diverse re-integratie tweede spoor trajecten uitgevoerd voor diverse bedrijven. Hiermee ontzorgen wij werkgevers van de begeleiding van hun werknemers naar een nieuwe stap in hun loopbaan.

Begeleiding 

Het is belangrijk dat de werknemer persoonlijke, daadkrachtige en resultaatgerichte begeleiding krijgt, zodat hij of zij weer met energie en motivatie aan de slag kunt. 

De coaching die wij bieden helpt de werknemer daarbij zodat hij of zij met plezier aan de slag kan in een ander geschikte baan en in een nieuwe werkomgeving. 


Met een gedegen en effectief programma is jouw werknemer niet langer uit het arbeidsproces dan nodig. Onze unieke 2 fasen programma helpt ze via de kortste weg naar duurzaam werk. 

te-velde-coaching-collegas-overleg-aan-tafel

Hoe ziet een tweede spoor re-integratie traject eruit?

re-integratie eerste spoor | tweede spoor

Fase 1

Tijdens de eerste gesprekken wordt eerst de huidige situatie en de gewenste acties besproken met de werknemer. 

Belangrijke onderwerpen die we bespreken zijn: 


 • Acceptatie van de situatie
 • Persoonlijke vaardigheden 
 • Arbeidsmarktonderzoek 
 • Ambities en persoonlijke kwaliteiten. 
 • Persoonlijkheidsonderzoek
 • Competentie- en interesseonderzoek

 

Deze fase wordt ook wel de mobiliseringsfase genoemd.

Op basis van de gesprekken en de huiswerkopdrachten stellen we een persoonlijkheidsprofiel en actieplan op. Hiermee kan de werknemer de volgende concrete stap in zijn of haar carrière zetten. Vervolgens gaan we aan de slag met persoonlijke en individuele begeleiding om zo het re-integratietraject tweede spoor goed te laten slagen. Hiermee wordt fase 1 afgesloten.

Fase 2

Daarna gaan we in fase 2 aan de slag op basis van het zoekprofiel naar vacatures die voor de werknemer op het lijf zijn geschreven. Allerlei activiteiten zoals: 

 • Jobhunting
 • Netwerken 
 • Actief solliciteren en voorbereiden op gesprekken 

Dosering is erg belangrijk voor een succesvolle terugkeer op de arbeidsmarkt van je werknemer. Er wordt dan ook de nodige aandacht gegeven aan de energiebalans van hem of haar waardoor ook hun zelfvertrouwen wordt vergroot.

Hierdoor gaan ze uiteindelijk weer vitaal aan de slag in een nieuwe baan en met plezier aan het werk.  

Te Velde Training & Coaching geeft de werknemer net even dat nodige steuntje in de rug geven om hem of haar te helpen om het re-integratietraject succesvol te laten verlopen. Wij begeleiden en ondersteunen de werknemer hierin graag.

te-velde-coaching-man-laptop-cafe
Loopbaancoaching


Voor wie? 


Het is belangrijk dat je werknemer persoonlijke, daadkrachtige en resultaatgerichte begeleiding krijgt, zodat hij of zij weer met energie en motivatie aan de slag kan.


Te Velde Training & Coaching begeleidt en ondersteunt ze hierin graag. 


Met de juiste aanpak en coaching helpen we hun snel en effectief zodat ze weer met plezier aan de slag gaan in een geschikte baan en een andere werkomgeving. We geven hun net even dat steuntje in de rug dat net nodig is om van hun re-integratietraject een succes te maken. Te Velde Coaching Vind de baan die bij je past

Wat heeft Te Velde Training & Coaching te bieden?

Onze coachingstrajecten stimuleert de coachee om zelf weer stappen te durven zetten en de regie over het leven terug te pakken. In de afgelopen jaren hebben we veel cliënten succesvol begeleid naar een leuke nieuwe baan of een gezond bestaan als zelfstandige. 


Omdat we veel ervaring hebben met het begeleiden van werknemers in hun loopbaan, kunnen we de persoonlijke begeleiding helemaal afstemmen op de behoeftes en wensen van je werknemer. Dit alles met het doel om van de re-integratie een daverend succes te maken. Uiteraard is de eigen inzet van de werknemer hierbij cruciaal. 


Daarnaast vinden wij het uiterst belangrijk dat er een match is tussen de coach en je werknemer. Daarom start een traject altijd eerst met een verkennend gesprek. Dit gesprek is geheel kosteloos. Klikt het met de coach en is de werknemer gemotiveerd om aan de slag te gaan? Dan starten we het traject. 


De drie kernpunten van Te Velde Training & Coaching

re-integratie eerste spoor | tweede spoor

Uniek 2-fasen aanpak dat leidt tot een gedegen en effectieve tweede spoor re-integratie traject.

re-integratie werkgever

Goede match tussen coach en coachee zorgt voor een soepeler verloop van het proces en traject.

Re-Integratie Tweede Spoor Werkgever
Persoonlijke, daadkrachtige en resultaatgerichte begeleiding
waardoor coachee zichzelf snel hervindt.

Neem contact met ons op

Wil je weten wat onze coaching voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op en we vertellen je meer over de verschillende coachingsmogelijkheden.


Stel nu jouw vragen over het re-integratietraject tweede spoor en bel ons op via 06-15025367. Het is ook mogelijk om ons te mailen als je dat makkelijker of prettiger vindt. 


Onze contactgegevens met e-mailadres vind je op onze contactpagina.
Re-integratie traject werkgever
arrow_drop_up arrow_drop_down