Welke baan past bij mij?

Ben je vastgelopen in je baan of carrière, heb je ontslag gekregen, ben je ziek geworden of zit je midden in een reorganisatie? Of wil je weten hoe je je talenten beter kan benutten? In al deze gevallen kan loopbaanadvies je helpen om erachter te komen welk werk het beste bij je past. Loopbaanadvies krijg je van een ervaren en deskundige adviseur, die jou weer op weg helpt om het werkleven te creëren dat bij je past.

Loopbaancoaching
 

Waarom kiezen voor loopbaanadvies of loopbaanbegeleiding

Werk is een belangrijk onderdeel van je leven. Het kan zijn dat je te maken krijgt met een situatie waarin je opnieuw moet gaan nadenken over je volgende baan. Maar het kan ook voorkomen dat je er bewust voor kiest om een nieuwe richting in te slaan qua werk. Je wilt bijvoorbeeld je talenten beter benutten, of wellicht heb je een burn-out gehad doordat je niet op de juiste plek zat. Wat je motief ook is, het is altijd leerzaam om loopbaanadvies te krijgen van een deskundige loopbaanadviseur. Een loopbaanadviesbureau kan via loopbaanbegeleiding of loopbaancoaching je ondersteuning bieden bij het vinden van een volgende baan.

Loopbaantraject
 

Wat kan loopbaanadvies voor je betekenen?

Het doel van loopbaanadvies (ook bekend of loopbaanbegeleiding) is je te ondersteunen in het richting geven aan je eigen loopbaan. Loopbaanbegeleiding is altijd uniek, bestaat uit persoonlijk maatwerk en is gericht op jouw toekomst. Loopbaanadvies helpt je om antwoord te geven op vragen zoals:

  • Zit je wel op de goede plek?

  • Hoe kom je aan een andere baan?

  • Welk beroep past het beste bij jou?

  • Wat wil je voor werk doen? Waar haal je plezier uit?

  • Wat kan je voor werk doen? Waar liggen de kansen?

  • Hoe kun je jezelf het beste presenteren in een sollicitatiegesprek?

  • Hoe krijg je je capaciteiten en competenties helder?

  • Hoe stel je een professionele cv op en schrijf je een goede motivatiebrief?

  • Hoe maak je jouw ambities en wensen zo concreet mogelijk zodat je ook resultaten behaalt?

Kortom, loopbaanadvies helpt je jezelf te (her)ontdekken. Wanneer je een loopbaanbegeleidingstraject gaat volgen, kom je erachter wie je bentwat je wilt, waarom je dat wilt en wat de verschillende mogelijkheden zijn qua banen. Maar je leert ook vooral hoe je concreet je beoogde resultaten kunt realiseren. Uiteindelijk kom je erachter welk werk het beste bij je past en hoe je die baan kunt krijgen. Wat zo prettig is aan een loopbaancoach is dat er iemand is die je helpt tijdens jouw persoonlijke ontdekkingsreis en je deskundig loopbaanadvies geeft.

 

Wat ga je bereiken tijdens een loopbaanadviestraject?

Tijdens een loopbaanadviestraject ga je samen met je loopbaanbegeleider op een persoonlijke ontdekkingsreis. Je gaat aan de slag om uit te vinden wie je bent, wat je wilt, waarom je dat wilt en welke acties je moet ondernemen om je ambities te kunnen realiseren. Een loopbaanadviestraject is zeer praktisch en concreet. Het geeft je meer zelfinzicht, waardoor je beter weet wat bij jou past en zicht krijgt op welke vervolgacties je kunt ondernemen. Als je weet waar je naar op zoek bent, dan zal je het ook sneller vinden!

Loopbaan
 

Hoe ziet een loopbaanadviestraject eruit?

Een loopbaanbegeleidingstraject ziet er als volgt uit:

1. Intakegesprek.
Meestal begint het traject met een intakegesprek. In dit gesprek bespreek je met de loopbaancoach hoe je situatie er nu uitziet en wat je graag zou willen bereiken. Op basis van de intake wordt een inschatting gemaakt uit hoeveel gesprekken het traject zal bestaan. Meestal varieert dit tussen de zes en acht gesprekken.

 2. Gesprekken en huiswerkopdrachten.

Het loopbaanadviestraject is vooral praktisch van aard. Naast het voeren van gesprekken met de coach krijg je huiswerkopdrachten met persoonlijkheidsvragenlijsten en competentie- en interessetesten. Alle opdrachten en testen kun je op je gemak thuis op je laptop, pc of iPad maken.

 3. Meer zelfinzicht.

Door het praktische huiswerkgedeelte en de een-op-een gesprekken krijg je snel nieuwe inzichten en weet je beter welke functie goed past bij je persoonlijkheid, competenties en interesses.

 4. Persoonlijk actieplan.

Op basis van de verkregen inzichten wordt een persoonlijkheidsprofiel en actieplan opgesteld. Hiermee kun jij de volgende concrete stap in je carrière zetten.

 5. CV en sollicitatiebrief.

Het traject wordt afgesloten met tips voor het opstellen van een goede cv en sollicitatiebrief. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een duidelijk profiel te maken op je sociale media.

Meer weten over loopbaanadvies of heb je interesse in loopbaanbegeleiding?

Ben je op zoek naar een goede loopbaanbegeleider voor loopbaanadvies? Neem dan een contact met Anton Te Velde van Te Velde Training & Coaching. Wij hebben door de jaren heen vele cliënten begeleid naar een leuke nieuwe baan of een gezond bestaan als zelfstandig ondernemer. Te Velde Training & Coaching staat voor je klaar om je te helpen bij de volgende stap in jouw carrière.

Nog één ding over loopbaanadvies: Wist je trouwens dat sinds augustus 2020 zowel werkenden als werkzoekenden tot de pensioengerechtigde leeftijd gratis een loopbaanadviestraject kunnen volgen? Wil je hier meer over weten klik dan op deze link: Gratis loopbaanadvies in 2020

Loopnbaancoaching
 
Vorige
Vorige

Wat is Re-integratie Tweede spoor?

Volgende
Volgende

Jij gaat stralen op de arbeidsmarkt door loopbaancoaching